Bookstore

In the Bookstore you can purchase music scores and publications authored by Florin Raducanu

Florin Raducanu-Book 2022


Florin Raducanu-Cum să înțelegem creația muzicală în cheia artei improvizației, prin arta componistică europeană, creația cultă de jazz și cea de muzică de film. (Grafoart 2022)

O carte (184 de pagini) cel puțin interesantă pentru un public divers. Muzicienii ,,clasici” vor înțelege mai bine rolul lui Gershwin – ca promotor al muzicii intelectuale de jazz -, muzicienii de factură jazz vor acorda mai multă atenție marilor creatori ,,clasici” precum Bach, Beethoven, Rachmaninov, Stravinski, Ravel, Enescu etc.

Cei deschiși la minte vor afla (de la marii compozitori-muzicologi) că Arta Improvizației este strâns legată de cea a Compoziției, capitolul I fiind axat pe cercetări proprii despre Arta Improvizației, începând de la Pitagora, continuând cu muzica liturgică răsăriteană și apuseană, Evul mediu și Renașterea, organiștii-improvizatori Leoninus și Perotinus(Școala de la Notre Dame), stilul improvizatoric al polifoniei tonale (Frescobaldi, Buxtehude, Bach) și multe, multe amănunte din istoria muzicii universale mai puțin dezbătute și cunoscute chiar de către profesioniști.

Cartea este o continuare a Tezei de doctorat a subsemnatului cu titlul ,,Improvizația muzicală între libertate și control”, timpul acordându-mi posibilitatea realizării unei a doua sesiuni de cercetare științifică extinsă. Finalul cărții conține încă o probă că Arta Improvizației se suprapune peste cea a Compoziției. Formele variaționale ocupă un loc special în carte, creatorii de geniu precum cei de mai sus la care se adaugă Chopin, Liszt, Ceaikovski, Lutoslawsky etc. apar în diverse ipostaze mai puțin cunoscute în demersurile mainstream.

Cartea mai conține analize muzicale personale ale unor lucrări din diverse genuri și stiluri muzicale – printre care ,,Balada pentru vioară și orchestră’ de G.Enescu, ,,Suita Schindler’s List” din muzica de film compusă de John Williams sau ,,Sonata pentru vioară și pian în G” de M.Ravel precum și alte lucrări pe care studenții le vor putea înțelege acum dintr-o perspectivă de sinteză.

Punem la dispoziția celor interesați (pianiștilor profesioniști) Variațiuni/Parafrază pe Sonata în Fa minor K466 de Domenico Scarlatti, demersul subsemnatului fiind atât de natură componistică, cât și didactică, reprezentând un ghid (pot spune valoros, fără să exagerez (audio) pentru orice muzician cu ,,open mind” care vrea să înțeleagă ceea ce afirma Ravel: ,,În străinătate luăm în serios jazzul. Ne influențează munca. Blues-ul din sonata mea, de exemplu, este jazz stilizat, poate că mai mult în caracter francez decât american, dar puternic influențat de așa numita muzică populară.”


P.S. Grafica copertei I: Stephen Bocioaca – JazzWorldQuest.com (partenerul media internațional permanent)


Florin Raducanu- Christmas Theme for piano (2021)
Preview
YouTube
Music score / 4 pages / PDF format
Price: $9 USD
Once your payment is received, you will receive the PDF via email/ PayPal, Credit cards accepted


Jazz Variation / Paraphrase on the Sonata in F minor K 466 by Domenico Scarlatti

Florin Raducanu- Jazz Variation / Paraphrase on the Sonata in F minor K 466 by Domenico Scarlatti (2021)
Composer: D. Scarlatti / F. Raducanu
Preview
Music score / 7 pages / PDF format
Price: $12 USD
Once your payment is received, you will receive the PDF via email/ PayPal, Credit cards accepted


Florin Raducanu

Florin Răducanu
Îndreptar de artă improvizatorică de jazz
(Romanian)
Guide to Jazz Improvisation
PDF format / 94 pagini / Cuprins
Pret: $40 US
Dupa efectuarea platii veti primi adresa de download in email