Bookstore

In the Bookstore you can purchase music scores and publications authored by Florin Raducanu

Our Father / Tatăl Nostru / Pater noster 
by Florin Florentin Răducanu – the Lord Prayer
in 3 languages: English, Romanian and Latin 
Pentru a solicita descarcarea aceastei partituri va rugam sa trimiteti un email la info@jazzworldquest.com
To download this score please email info@jazzworldquest.com with your request
.


“Serenity” in Rondo form for Piano solo is made in a musical language of symbiosis classical jazz, classical musicians having the opportunity to make contact with the voicing technique specific to jazz pianists. The Rondo form (ABACA) also contains an invention for 2 voices (section C), this aspect contributing to the complexity of the compositional realization of the work.

score preview

Serenity” in Rondo form for Piano
Music score / 15 pages / PDF format
Price: $12 USD
Once your payment is received, you will receive the PDF via email/ PayPal, Credit cards accepted


Florin-Raducanu-Round-Midnight-arrangement-for-left-hand

“Round Midnight” Arrangement for left hand in the manner of Bach
Comp. Thelonious Monk
Arrangement: Florin Raducanu
More info

florin-raducanu-classical-jazz-fantasia-for-piano

Score preview

“Classical-Jazz Fugue Fanstasia #2”, este cea de-a doua Fuga pentru pian care se adresează atât pianiștilor clasici, cât celor de factură jazz.
În orice caz, elementele de Contrapunct instrumental (bachian), armonia de jazz sau tehnicile componistice din travaliul dezvoltător constituie itemi didactici în care compoziția clasică se suprapune pe cea de jazz, elementul comun fiind limbajul improvizatoric (prezent atât la Bach, cât și la Gershwin).
Ca și cealată ,,Jazz Fuga #1″, această ,,Fuga Fantasia #2″ se înscrie pe traseul estetic început de George Gershwin, înțeles foarte corect de Maurice Ravel (vezi Sonata în G pentru vioară și pian), Leonard Bernstein sau John Williams în creația de simbioză classical-jazz.

“Classical-Jazz Fugue Fanstasia #2” is the second Piano Fugue addressed to both classical and jazz pianists.
In any case, the elements of Instrumental Counterpoint (Bachian), jazz harmony or compositional techniques from the developmental work constitute didactic elements in which classical composition overlaps with jazz, the common element being the improvisational language (present in both Bach and Gershwin).
Like the other “Jazz Fugue #1”, this “Fuga Fantasia #2” follows the aesthetic path started by George Gershwin, very correctly understood by Maurice Ravel (see Sonata in G for violin and piano), Leonard Bernstein or John Williams in the creation of classical-jazz symbiosis.

Florin Raducanu-Classical Jazz Fugue Fantasia For Piano
Composer: Florin Raducanu
Preview
Music score/Sheet music / 12 pages / PDF format
Price: $12 USD

Once your payment is received, you will receive the PDF via email
PayPal, Credit cards accepted


Florin Raducanu-Book 2022


Florin Raducanu-Cum să înțelegem creația muzicală în cheia artei improvizației, prin arta componistică europeană, creația cultă de jazz și cea de muzică de film. (Grafoart 2022)

O carte (184 de pagini) cel puțin interesantă pentru un public divers. Muzicienii ,,clasici” vor înțelege mai bine rolul lui Gershwin – ca promotor al muzicii intelectuale de jazz -, muzicienii de factură jazz vor acorda mai multă atenție marilor creatori ,,clasici” precum Bach, Beethoven, Rachmaninov, Stravinski, Ravel, Enescu etc.

Cei deschiși la minte vor afla (de la marii compozitori-muzicologi) că Arta Improvizației este strâns legată de cea a Compoziției, capitolul I fiind axat pe cercetări proprii despre Arta Improvizației, începând de la Pitagora, continuând cu muzica liturgică răsăriteană și apuseană, Evul mediu și Renașterea, organiștii-improvizatori Leoninus și Perotinus(Școala de la Notre Dame), stilul improvizatoric al polifoniei tonale (Frescobaldi, Buxtehude, Bach) și multe, multe amănunte din istoria muzicii universale mai puțin dezbătute și cunoscute chiar de către profesioniști.

Cartea este o continuare a Tezei de doctorat a subsemnatului cu titlul ,,Improvizația muzicală între libertate și control”, timpul acordându-mi posibilitatea realizării unei a doua sesiuni de cercetare științifică extinsă. Finalul cărții conține încă o probă că Arta Improvizației se suprapune peste cea a Compoziției. Formele variaționale ocupă un loc special în carte, creatorii de geniu precum cei de mai sus la care se adaugă Chopin, Liszt, Ceaikovski, Lutoslawsky etc. apar în diverse ipostaze mai puțin cunoscute în demersurile mainstream.

Cartea mai conține analize muzicale personale ale unor lucrări din diverse genuri și stiluri muzicale – printre care ,,Balada pentru vioară și orchestră’ de G.Enescu, ,,Suita Schindler’s List” din muzica de film compusă de John Williams sau ,,Sonata pentru vioară și pian în G” de M.Ravel precum și alte lucrări pe care studenții le vor putea înțelege acum dintr-o perspectivă de sinteză.

Punem la dispoziția celor interesați (pianiștilor profesioniști) Variațiuni/Parafrază pe Sonata în Fa minor K466 de Domenico Scarlatti, demersul subsemnatului fiind atât de natură componistică, cât și didactică, reprezentând un ghid (pot spune valoros, fără să exagerez (audio) pentru orice muzician cu ,,open mind” care vrea să înțeleagă ceea ce afirma Ravel: ,,În străinătate luăm în serios jazzul. Ne influențează munca. Blues-ul din sonata mea, de exemplu, este jazz stilizat, poate că mai mult în caracter francez decât american, dar puternic influențat de așa numita muzică populară.”


P.S. Grafica copertei I: Stephen Bocioaca – JazzWorldQuest.com (partenerul media internațional permanent)


Florin Raducanu- Christmas Theme for piano (2021)
Preview
YouTube
Music score / 4 pages / PDF format
Price: $9 USD
Once your payment is received, you will receive the PDF via email/ PayPal, Credit cards accepted


Jazz Variation / Paraphrase on the Sonata in F minor K 466 by Domenico Scarlatti

Florin Raducanu- Jazz Variation / Paraphrase on the Sonata in F minor K 466 by Domenico Scarlatti (2021)
Composer: D. Scarlatti / F. Raducanu
This score was commisioned in 2023 by The Union of Composers and Musicologists from Romania.
Preview
Music score / 7 pages / PDF format
Price: $12 USD
Once your payment is received, you will receive the PDF via email/ PayPal, Credit cards accepted


Florin Raducanu

Florin Răducanu
Îndreptar de artă improvizatorică de jazz
(Romanian)
Guide to Jazz Improvisation
PDF format / 94 pagini / Cuprins
Pret: $40 US
Dupa efectuarea platii veti primi adresa de download in email